1

Держреєстр виборців позначив Крим російським

UPD: Інформацію на картах уже оновили. Наразі Крим не позначається як РФ. Читайте у коментарях офіційне роз’яснення. Також пояснення є в тексті посту нижче.

Крим — це Україна. Це варто затямити усім. Особливо державним органам влади.

Держреєстр виборців України на мапі об’єднаних територіальних громад, що розміщена на їхньому сайті, позначив Крим як російський «Южный федеральный округ» http://bit.ly/2rrF4Kf При чому ця позначка чергується з коректним написом «Автономна Республіка Крим». Хочеться вірити, що це помилка, а не політика «і вашим, і нашим». Щоб, часом, ніхто не образився?

Переконайтеся самі: переходимо на сайт Держреєстру й обираємо на головній сторінці розділ “Об’єднані територіальні громади”. З’являється мапа України, поділена на регіони. Натиснувши на контур півострова, наближуємо його межу з Херсонською областю. Там і будуть ці позначки — вздовж усієї лінії адміністративного поділу.

UPD2: Наразі карта уже з “українським” Кримом. “В якості шару карт, на який накладаються виборчі геопросторові дані, використовувався некомерційний електронний картографічний інтернет-ресурс – проект OpenStreetMap. Через правило “map what’s on the ground” (додавайте на мапу те, що є насправді), встановлене радою редакторів проекту OpenStreetMap, Кримський півострів, анексований Росією, відображається як спірна територія”, – пояснює керівник Служби розпорядника Держреєстру.

UPD1: Геодані із позначками РФ взяті з OpenStreetMap. Тому питання саме до цієї “контори”: чому вони визнають анексію Криму.

Нагадаємо, нещодавно компанія Apple на території Росії почала відображати Крим і Севастополь «російською» територією в своєму додатку «Погода». При цьому в материковій частині України і на анексованому півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються ні частиною України, ні частиною Росії. Депутати Європарламенту надіслали компанії Apple листа у якому закликали виправити позначення півострова у відповідності до міжнародного права http://bit.ly/2RJj9sn